|
Re: أسعار اللحوم الحمراء بالخرطوم (Re: زهير عثمان حمد)
|
الأخ زهير صباح الخير
التاجر ده كلامه متناقض أو خاطيء في النقطة المتعلقة بانخفاض السعر لانخفاض العرض بنسبة 60%
Quote: أفاد تاجر اللحوم بالخرطوم أبكر حمزة (السوداني) أمس، بحدوث استقرار في الأسعار لضعف القوة الشرائية
وتراجُع حجم العرض بالملاحم بنسبة (60%) |
لأنه معروف أن انخفاض العرض بيزيد السعر...
إمكن قصده انخفاض الطلب..لأنه انخفاض الطلب هو البيخفض السعر..و الا شنو؟؟
| |
 
|
|
|
|
|
|
Re: أسعار اللحوم الحمراء بالخرطوم (Re: النصرى أمين)
|
. في مباديء الاقتصاد ... قانون الطلب بيقول ان العلاقة (عكسية) بين سعر السلعة والكمية المطلوبة من نفس السلعة بمعنى انه وعلى سبيل المثال لو انخفض سعر اللحمة فالمستهلك تلقائيا بيزيد الكمية المطلوبة من اللحمة والعكس صحيح طبعا لو زاد سعر اللحمة فالمستهلك بدل ما كان بيشتري 2 كيلو عندما كان سعر 500 جنيه حا يشتري 1 كيلو في حال ارتفاع السعر الى 700 جنيه ... اما قانون العرض بيقول انه العلاقة (طردية) بين سعر السلعة والكمية المعروضة من نفس السلعة ... مع ملاحظة اننا بننظر للعرض كمنتجين مثلا لو زاد سعر الخراف فانا كمنتج تلقائيا بزود الكمية المعروضة من الخراف لزيادة الأرباح ... وبننظر للطلب كمستهلكين ... دا طبعا مع ملاحظة انه في عوامل كتيرة بتتدخل في القوانين دي منها ما يسمى بمرونة الطلب السعرية ومرونة العرض السعرية بمعنى اني لو قست المرونة ولقيت الطلب مرن على السلعة المستهلكة ففي الحالة دي بخفض السعر ودي بتلاحظ كتير في المحلات التي توجد بها تخفيضات ففي الحالة دي هم قاسوا الطلب ووجدوه مرن فقاموا بتخفيض الاسعار وهذا بيؤدي الى زيادة الارباح ... اما لو قاسو الطلب ووجدوه غير مرن ففي الحالة دي لازم يزودوا الاسعار لان تخفيضها سيؤدي الى نقصان الارباح ... . .. .
| |

|
|
|
|
|
تعليقات قراء سودانيزاونلاين دوت كم على هذا الموضوع:
at FaceBook
|
|